Kompanija

Kako smo počeli i gde smo sada

O nama


ArhitekturaArhitektura i urbanizam” (skraceno AU ) je kompanija osnovana 1953 god kao preduzeće koje je bilo naslednik ranijeg “Beogradskog biroa za planiranje” i prvobitna funkcija je bila konsalting, projektno planiranje i in`enjering. Posle nekog vremena AU se proširila spajanjem sledećih arhitektonskih biroa: “Arhitektura”, “Statika”, “Instalacije projekt” i više projektnih biroa: “Neimar”, “Ateks”, “Zemun projekt”, “Oblik” i “Srbija”.

U aprilu 1996 Arhitektura i urbanizam menja naziv u “AU SISTEM”

Pre 2003 “Arhitektura i urbanizam” i “AU SISTEM” su bili u državnom vlasništvu, ali je u aprilu 2004 privatizovana i postalo akcionarsko društvo, registrovano za planiranje projektovanje prostornog i urbanog razvoja.

Arhirtektura i urbanizam je partner sa mnogim naučnim institutima, univerzitetima, projektnim organizacijama specijalizovanim za odredjene oblasti ekspertize mnoge individualne stručnjake u našoj zemlji i inostranstvu. Na ovaj način pokrivamo sve oblasti ekspertize i omogućavamo visoko produktivan timski rad, tako da naši klijenti mogu da uživaju u optimalnom i pouzdanom servisu.

U našem dosadašnjem radu imamo mnogo uspešnih investicionih studija iz različitih oblasti, Imamo dvadesetak izradjenih i izvedenih generalnih urbanističkih planova za gradove iz zemlje, kao i iz inostranstva (Irak, Alzir, bivse Sovjetske republike itd.) Izveli smo vise od dvadeset detaljnih urbanistickih planova u zemlji i inostranstvu.
Projektovali smo vodovod i kanalizaciju za gradove Šabac, Smederevo, Kulu, Zvornik,Gradačac, mnogobrojne beogradske opštine i naselja, kao i za gradove i naselja u inostranstvu Dudjaila u Iraku, Jijel i Bejajla u Alžiru, Dagomys u Sočiju…Projektovali smo i dvadesetak blokova zgrada u Beogradu, zemlji i inostranstvu, mnogobrojne solitere i porodične kuće. Takodje uradjeni su projekti za dvadesetak vrtića, isto toliko škola, hotela, mnogobrojni industrijski objekti koje je tesko sve pobrojati, zdravstvene ustanove različitih namena kao i različite ustanove od društvenog značaja kao što su muzeji, sportski centri bioskopi, kulturni centri…

Pored projektovanja “Arhitektura i urbanizam AD” se bavi i izgradnjom i prodajom stambenih i poslovnih objekata pa je zadnjih godina izrađeno više stambeno poslovnih objekata uglavnom u Beogradu : zgrada u Đurićevoj 19, zgrada u Dimitrija Tucovića 67-69

Značajan deo naše delatnosti odnosi se na trgovinu, prodaju stanova i drugih nekretnina, zastupništvo i posredovanje na afričkom tržištu, naročito u Angoli. Ostvarili smo poslovnu saradnju sa mnogim priznatim i poznatim firmama sa našeg prostora iz potpuno različitih delatnosti: Hemofarm, Galenika, Rudo, Mile Dragić, HIP Azotara, Carnex, Aleva, Invej, Flory, Institut za kukuruz….

„Arhitektura i urbanizam “ AD vec godinama ima razvijenu saradnju sa GK „Neimar“ DOO sa kojom ima ugovor o saradnji, a uspesna saradnja je krunisana zajednickom izgradnjom objekata u Djuricevoj ulici br 19 i Dimitrija Tucovica 67-69.

Arhitektura i Urbanizam